Чи шкідливий пластик для довкілля?

admin

Пластик застосовується практично у всіх галузях життєдіяльності. З цього матеріалу роблять товари для будівництва, меблі, іграшки та пакувальну тару. Але, на особливу увагу заслуговують пластикові контейнери для продуктів.

Безпека цих виробів є предметом постійних суперечок між екологами та виробниками пластику не лише на території України, а й у всьому світі.

Спробуймо розібратися, наскільки матеріал шкідливий для здоров’я та навколишнього середовища.

 

Чи підходить пластик для зберігання продуктів?

Незважаючи на скептичну думку деяких фахівців, пластик можна використовувати для зберігання харчів і води. З нього роблять пластикову тару, яка повністю відповідає всім технічним нормам та стандартам. У процесі виготовлення використовується особливий вид матеріалу – поліпропілен, який не шкодить і не виділяє отруйні речовини.

Він кардинально відрізняється від пластику, що застосовується для технічних цілей. Але перед тим як вибрати ємність для їжі, варто визначитися з метою використання. Існує пластмасова тара для одноразового та багаторазового застосування. Одноразові вироби можна використовувати лише один раз. Після цього вони стають небезпечними і можуть виділяти шкідливі речовини.

 

Який вид пластику є безпечним?

Серед усіх існуючих різновидів такого матеріалу на особливу увагу заслуговує поліпропілен, який використовується на виробництві компанії PrimeBox. Завдяки особливим фізико-хімічним властивостям, він широко застосовується на виробництві відер та ємностей для харчових продуктів.

Його щільність становить 0,90–0,91 г/см³, вище ніж у тонкого поліетилену, а максимальна температура експлуатації може досягати 1400С. Це характеризує поліпропілен як міцний та термостійкий матеріал.

За таких характеристик він практично не виділяє токсичні речовини, що робить його найбільш підходящим варіантом для зберігання продуктів. Крім цього, пластик такого виду відрізняється ще кількома характеристиками:

  • Водонепроникність;
  • Стійкість до багаторазових вигинів;
  • Відсутність хімічного запаху.

Враховуючи це, поліпропілен можна сміливо назвати екологічно чистим вуглецевим матеріалом, який не становить небезпеки для людини та навколишнього середовища. Він також придатний для повторної переробки, а період розпаду такого пластику набагато коротший, ніж у інших видів.

Єдиний недолік у тому, що сильне нагрівання провокує мінімальне виділення токсичних елементів. Порівняно з кількістю інших отруйних речовин, що виділяються транспортними засобами та великими заводами в Києві, Одесі та інших містах України, їхня частка мізерно мала.

 

Яке маркування підтверджує нешкідливість пластикової тари?

Для виготовлення тари застосовують лише нешкідливий поліпропілен, що маркується спеціальною відміткою. Побачивши її на ємностях, можна сміливо застосовувати їх для зберігання їжі та води. Пластмасова тара має спеціальний значок у формі трикутника, всередині якого вказується кілька літер. Саме вони позначають вигляд пластику. У деяких випадках також вказується температурний режим від -90 до +110 градусів.

Якщо бачите позначку у трикутнику позначку «PP» – це означає, що ємність безпечна для здоров’я та навколишнього середовища. Сюди можна помістити продукти та різні рідини. Додаткова зелена точка на упаковці також є підтвердженням нешкідливості.

Єдиний нюанс полягає в тому, що цебра та інші ємності із пластику не можна нагрівати до високих температур. Таку тару після застосування відправляють на переробку, що дозволяє уникати забруднення довкілля. Для нагрівання застосовують спеціальні пластикові ємності зі значком хвиль.

 

Неймовірна Ціна на Екологічно Чисту Пластикову Тару в Місті Київ |

Якщо вам потрібна упаковка від виробника для організацій різного профілю, ви звернулися за правильною адресою. Компанія Прайм Бокс пропонує якісні та екологічно чисті відра із пластику для різних видів підприємств.

Вони підходять для хімічної, будівельної та харчової промисловості. Ми є одним з найбільших виробників полімерних матеріалів, тому гарантуємо доступну ціну та вигідні умови співпраці.

0 Comments

Залишити відповідь

More great articles

Пластикова тара для меду та харчових продуктів

Щоб описати, як часто нам потрібна пластикова тара, доведеться витратити багато часу – вона потрібна завжди і скрізь та альтернативи…

Read Story

Prime Box на XIV конференції з покриття Coatings.ua 27-28.02.2024

Наступного тижня ми будемо на XIV Всеукраїнській конференції з нанесення покриттів - Coatings.ua, організатором якої є Must Have Events. Ми…

Read Story

Prime Box™ На Виставці Inprodmash & Upakovka 2023

У вересні ми взяли участь у виставці Inprodmash & Upakovka в Києві. На виставці ми представили нашу продукцію у всіх…

Read Story
Arrow-up