Харчові барвники під час виготовлення пластикових виробів

admin

Сучасний ринок просто заповнений пластиковими виробами, які відрізняються не лише формою, але й фарбуванням. Кольоровий пластик є досить потрібним матеріалом у багатьох галузях, а особливо в харчовій. Пластикові контейнери різних відтінків є ідеальним варіантом для транспортування та зберігання продуктів харчування.

Але до такої тари виставляються особливі вимоги. Усі матеріали, що використовуються для їхнього виробництва, повинні бути безпечними для здоров’я людини та навколишнього середовища. Це стосується барвників, які застосовуються для отримання пластикових ємностей бажаного кольору.

Які пігменти використовують для фарбування полімерів?

Подібні матеріали мають певні властивості, які враховуються в процесі фарбування. Щоб досягти максимально якісного результату, виробники пластикової тари та інших виробів в Україні застосовують кілька видів барвників. Усі вони діляться на 2 основні групи:

неорганічні;
органічні.

До першої групи барвників відносять карбонат кальцію, хромові пігменти, діоксид титану, ультрамарин, кобальтові та кадмієві речовини. До органічних відносяться речовини із складними органічними молекулами. Яскравими прикладами є фталоціанові та поліциклічні пігменти, азопігменти тощо.

До полімерної продукції, що використовується в харчовій промисловості, ставиться більш суворі вимоги. Тому пластикові ємності для харчових продуктів фарбуються нешкідливими барвниками, які виділяють токсичні речовини.

Які барвники використовуються для харчового пластику?

Вироби з цього матеріалу дозволяється фарбувати лише спеціальними органічними харчовими барвниками. Це натуральні компоненти, які одержують із речовин тваринного та рослинного походження.

Вони характеризуються такими особливостями:

Нерозчинність в середовищі, що фарбується;
Насичений та чистий колір;
Можливість одержання напівпрозорого відтінку.

Для пластику такі пігменти будуть найкращим рішенням. На відміну від неорганічних пігментів, вони мають ширшу колірну гамму і яскраві відтінки. Крім цього, органічні матеріали мають більш високий рівень світло-термо- та атмосферостійкості.

Які є види органічних барвників?

Група цих речовин поєднує 2 види пігментів:

Натуральні;
Штучні.

Перший варіант у виробництві пластикової тари зараз практично не застосовується, оскільки синтетичні барвники мають більшу міцність і забезпечують насичені відтінки. Для харчового пластику застосовуються барвники, представлені у вигляді суперконцентратів. Вони є дисперсією пігменту в речовині, який повністю поєднується з полімером.

Приставка “супер” означає 90-відсотковий вміст барвника. Поряд з ними можуть використовуватися звичайні концентрати з 20-відсотковим вмістом пігменту. Більш вигідними та зручними у застосуванні є суперконцентрати, що забезпечують меншу витрату.

Які харчові барвники застосовує PrimeBox?

У процесі виробництва пластику для харчових цілей, ми застосовуємо лише якісні органічні барвники. Завдяки їх застосуванню, можемо забезпечити виготовлення відер усіляких відтінків для різних цілей.

Крім того, доступні для замовлення пластикові контейнери для продуктів з декоративними ефектами. Оформити замовлення відер оптом можна за телефоном або електронною формою на сайті. Доставка пластикової продукції здійснюється в Кропивницький, Умань, Яремче та інші міста України.

0 Comments

Залишити відповідь

More great articles

Чи шкідливий пластик для довкілля?

Пластик застосовується практично у всіх галузях життєдіяльності. З цього матеріалу роблять товари для будівництва, меблі, іграшки та пакувальну тару. Але,…

Read Story

«Prime Box» Кращий виробник пластикової тари 2023

Prime Box здобули перемогу у загальнонаціональному маркетинговому дослідженні Аналітичного центру «Вибір Країни» у номінації «Виробник пластикової тари року» Знак «Вибір…

Read Story

Пластикова тара для меду та харчових продуктів

Щоб описати, як часто нам потрібна пластикова тара, доведеться витратити багато часу – вона потрібна завжди і скрізь та альтернативи…

Read Story
Arrow-up