Процес створення пластикової тари: сировина, форми та особливості технології

admin

Тара із пластику є одним із найпоширеніших видів фасувальних товарів в Україні. Сфера застосування продукції є досить широкою. Пластикова упаковка різних видів використовується в хімічній, харчовій, будівельній та багатьох інших галузях. Крім цього, вона стала незамінним помічником у побуті. Великою популярністю користується пластикова тара для меду та інших харчових продуктів.

Завдяки унікальним властивостям та універсальному застосуванню виробів їх виробництво стало вигідним бізнесом. У продажу є необхідне обладнання та матеріали для цього. До того ж, випуск виробів із пластику приносить гарний прибуток. Але перед тим, як організувати виробництво, потрібно вивчити безліч нюансів. Фахівці компанії PrimeBox рекомендують вивчити технологію, види пакування та сировину.

Які бувають різновиди пластикової тари?

В Україні виготовлення виробів із пластику передбачає використання різного обладнання та матеріалів. Це дозволяє виробляти тари кількох видів. На сучасному обладнанні можна виготовити такі різновиди упаковки:
споживчу;
виробничу;
транспортувальну.

Основою такої класифікації є призначення. Крім цього, тару можна розділити на групи залежно від технології виготовлення. І тут асортимент включає такі типи виробів:
пресовані;
ливарні;
видувні;
термоформовані;
полімерно-зварювальні.

Ємності, що входять до першої групи, посідають друге місце за рівнем міцності. На першому місці поки що стоїть литва. Видувні варіанти виготовляються із термопластичної сировини. Термоформована упаковка є найбільш стійкою до підвищених температур. На особливу увагу заслуговують полімерно-зварні види упаковки. Завдяки зварному методу вони відрізняються підвищеною міцністю.

Яка сировина використовується у процесі виробництва?

Сучасні виробники пластикової тари використовують готову поліетиленову плівку або гранульований матеріал. Речовини у формі гранул відрізняються пластичністю та нижчою вартістю. Але для виготовлення тари з грануляту потрібно більше зусиль і часу. Причиною є необхідність попереднього виготовлення плівок із підготовлених матеріалів.

Якщо детальніше розглядати сировину, то тару можна виготовити з:
полістиролу;
поліпропілену;
поліетилентерфталату;
поліетилену низького тиску;
поліетилену високого тиску;
полівінілхлориду.

PET або поліетилентерфталат є одним із безпечних видів матеріалу, який добре піддається подальшій переробці. Використовується переважно для виробництва упаковок харчових продуктів. Полістирол відрізняється особливою щільністю та застосовується для виробництва нижньої частини тари (піддону) та боксів. У порівнянні з іншими матеріалами є досить шкідливим.

Поліетилен низького тиску характеризується пластичністю та безпекою. Підходить для переробки. Основною сферою застосування є упаковка для еластичних предметів. Поліпропілен є екологічно чистим матеріалом, що застосовують навіть для виробництва дитячого пластикового посуду. А ось сипучі речовини та хімічні рідини можна зберігати у виробах із жорсткого полівінілхлориду. Дізнатися про тип сировини можна за спеціальною позначкою на тарі.

За якою технологією виробляють пластикову тару?

Вироби із пластику можна створювати за декількома технологіями. Вибір конкретного варіанту залежить від наступних факторів: особливостей виробів, їх видів та матеріалу, що застосовується.

До основних методів виробництва пластикової тари відносять:
формування вакуумом;
екструзія;
лиття (видування).

Найбільш популярним способом є екструзія. Таку технологію застосовують для випуску більшості пластикових ємностей. У процесі виробництва за такою технологією використовується гранульована сировина. Вакуум формують практично всі тонкостінні види упаковки. Під час виготовлення застосовується поліпропілен, полістирол та інші види пластику. Лиття ідеально підходить для випуску пляшок.

У яких формах та кольорах випускають пластикову тару?

Вироби широко застосовуються у різних сферах життєдіяльності, що спричинило появу десятка видів конструкцій із пластику. На ринку можна побачити пластикові флакони для косметики, пакувальну плівку, пляшки, тюбики, бочки, банки, туби та відра різних обсягів.

Останні можуть використовуватися у будівництві, харчовій та хімічній галузях. Основні види таких виробів можна побачити у каталозі компанії PrimeBox.
Тут можна купити пластикову тару різних форм та кольорів. У каталозі є прозорі, білі та різнокольорові ємності. Будь-яку з них можна замовити у Дніпро, Одесу, Львів та інші міста України.

0 Comments

Залишити відповідь

More great articles

Принцип роботи термопластавтомату

Вироби із пластику просто оточують кожного з нас. Застосовуючи їх щодня, мало хто замислюється над процесом виробництва такого матеріалу. Якщо…

Read Story

Відмінності харчових та господарських пластикових відер

Пластикова тара є одним із найбільш зручних та практичних видів ємностей. Вона витримує високі температури, забезпечує надійний захист вмісту і…

Read Story

Prime Box – Топ Продавець Prom.ua

Наш основний сектор роботи та сегмент продажів – це компанії-партнери у B2B секторі – виробники харчових продуктів, лакофарбових матеріалів, аграрних…

Read Story
Arrow-up