Які матеріали застосовуються для виготовлення пластикових виробів?

admin

З пластиком ми стикаємося щодня – вироби з цього матеріалу використовуються у побуті, сільському господарстві, а також у різних промисловостях. Вони відрізняються за обсягом, призначенням та формою. А одними з найпоширеніших видів такої продукції в Україні є упаковка та ємності для зберігання харчових продуктів (наприклад, тара для меду).

Що ж використовується виготовлення таких популярних товарів? Звичайно пластик, але в кожному випадку застосовується певний вид такого матеріалу. Всі різновиди пластику відрізняються характеристиками, консистенцією та зовнішнім виглядом. Давайте розбиратися в цьому докладніше.

Чим характеризується пластик?

Сам матеріал створюється штучним способом із натуральних або синтетичних сполук полімерів. Ці компоненти є особливими речовинами, побудованими з великих молекул, що утворюють довгі ланцюжки. Від типу з’єднань, з яких складаються такі ланцюжки, залежать властивості готового виробу.

При цьому враховується також температура та рівень тиску, встановлені під час обробки матеріалу. В результаті може вийти пластикова тара, дитячі іграшки, будівельні матеріали та інші предмети. Деякі з них мають високу міцність і твердість, а інші – гнучкі і м’які.

Унікальний факт: той самий полімер може стати основою для виробництва одягу та пляшок. Але найбільш поширеним видом вважається нешкідливий поліпропілен, з якого роблять контейнери для зберігання продуктів.

З чого виготовляють пластикові вироби?

Пластмасою зараз називають цілий список штучних матеріалів, які одержують із органічної сировини шляхом хімічних реакцій. Існує кілька різновидів, що використовуються для створення пластикової продукції:

· Ливарні маси – прикладом є контейнер пластиковий харчовий, який складається лише з полімерних сполук;
· Листові термопластичні маси – вінілпласти та оргскло, які створюються з пластифікатора, стабілізатора та смол;
· Волокніти – пластик з додаванням азбестового волокна, скловолокна та інших компонентів;
· Прес-порошки – пластмаса з додаванням порошкоподібних речовин;
· Шаруватий пластик – матеріал армується папером, склотканини і т.д.

Перший варіант є найбільш безпечним, тому його використовують у харчовій промисловості.

Що використовує у виробництві компанія PrimeBox?

У процесі виготовлення ми використовуємо лише екологічно чистий поліпропілен, забезпечуючи безпечну продукцію Ужгород, Запоріжжя, Полтаву та інші міста України. Речовина являє собою твердий синтетичний термопластичний полімер, який відноситься до категорії поліолефінів. Матеріал випускається у формі безбарвних та пофарбованих гранул.

Поліпропілен теж представлений у кількох різновидах, основними з яких є сополімер та гомополімер. Обидва види використовуються на нашому виробництві. Для виготовлення прозорих відер ми використовуємо гомополімер, а для кольорових та білих – сополімер.

Таке застосування обумовлено властивостями цих полімерів. Підвищена жорсткість і крихкість при низьких температурах характеризує гомополімер. Він знаходиться в частково кристалізується. Може мати прозору текстуру. Молекула матеріалу включає лише ланки пропілену.

Сополімер відрізняється підвищеною стійкістю до ударів, і без проблем використовується при знижених температурах. Крім цього, його характеризують такі властивості:

· Легко піддається переробці;
· Має низьку зносостійкість;
· Містить у складі близько 46-66% ланок етилену.

Сополімер теж може бути прозорим, але за дотримання деяких умов. До його складу необхідно ввести нуклеатор (структуроутворювач) або застосувати спеціальні технологічні прийоми. Наприклад, можна знизити температуру форми.

Завдяки використанню безпечних матеріалів та найновішого обладнання, ми можемо запропонувати клієнтам справді якісні пластикові контейнери для продуктів оптом. У кожному випадку клієнту гарантується індивідуальний підхід, доступні ціни та вигідні умови співпраці.

Іншим прикладом використання матеріалів залежно від їх властивостей є вибір тканини для весільної сукнi. Для створення витонченого, повітряного вбрання, що ідеально підкреслює жіночність, часто використовують деякі види шовку чи органзи. Ці тканини мають хорошу текстильну міцність, одночасно забезпечуючи потрібну легкість та гнучкість для створення елегантних фасонів та драпірувань. Такий підбір матеріалу дозволяє дизайнерам втілювати в життя різноманітні концепції весільних образів, забезпечуючи комфорт та витонченість на цей особливий день. На прикладі – https://orenda-sukni.kyiv.ua/

0 Comments

Залишити відповідь

More great articles

Prime Box™ На Виставці Inprodmash & Upakovka 2023

У вересні ми взяли участь у виставці Inprodmash & Upakovka в Києві. На виставці ми представили нашу продукцію у всіх…

Read Story

Які виставки відбуваються в Україні в індустрії пластикової упаковки та пластикових виробів?

Пластик з'явився в результаті синтетичної революції і став одним із найважливіших винаходів 20 століття. Унікальні властивості полімеру зробили його затребуваним…

Read Story

Конференція “Інновації в упаковці” – Київ, Україна

Підбиваємо травневі підсумки. Наприкінці травня Prime Box - український виробник пластикової упаковки в якості експонента взяв участь у найбільшій конференції…

Read Story
Arrow-up