Новини в індустрії пластикової тари та поліпропілену

admin

Особливий вплив на ринок пластикової тари та поліпропілену, як і на інші галузі, зараз має всесвітня пандемія. У зв’язку з цим збільшилася популярність засобів, які забезпечують захист від бактерій та вірусів. Пластикова тара також входить до цієї категорії товарів, оскільки вона дозволяє виключити безпосередній контакт із вмістом.

Еко-упаковка за таких умов швидко відійшла на другий план, а рівень виробництва поліпропілену виріс у всьому світі. Україна також не стала винятком. Виробництво пластикової тари з поліпропілену є пріоритетним напрямком діяльності багатьох сучасних підприємств, зокрема компанії PrimeBox.

Тенденція до зміни упаковки
У промисловості пластикової тари спостерігається поступовий перехід до більш безпечного та екологічного поліпропілену. А полістирол, який часто використовували для виробництва одноразового пакування та посуду, призначеного для сфери громадського харчування, відходить на другий план. Провідні виробники пластикових контейнерів для продуктів стверджують, що ринок починає розвиватися в цьому напрямку.

Особливо це стосується таких товарів, як лотки та кришки для одноразового посуду. Цей факт також підтверджують представники роздрібних мереж супермаркетів. Останнім часом збільшилася кількість замовлень страв додому, тому упаковка із пластику стала більш затребуваною. У цьому плані поліпропілен перевершує різноманітні різновиди матеріалу.

Новини та події в Україні
Наша країна активно бере участь у розробці сучасних технологій, що дозволяють покращити виробництво безпечної пластикової тари.
Щорічно на території України проводяться різні конференції та виставки, які демонструють можливості підприємств. Цього року проведення таких подій трохи обмежене, але все ж таки споживачі можуть відвідати такі заходи.

У жовтні 2020 року було заплановано одну з провідних виставок в індустрії упаковки міжнародного характеру – Upakovka. На виставці мали демонструватися одні з найкращих досягнень у сфері пакувальних товарів для продуктів. Крім цього, учасники представляють наукові розробки в промисловості переробки пластику.

Подія переноситься на невизначений термін, тому в учасників ще буде можливість представити свої розробки та налагодити контакти з вченими та фахівцями інших країн. Upakovka – це можливість побачити результати застосування нових пакувальних технологій, а також ознайомитись із сучасними пластиковими ємностями для харчових продуктів. Крім цього, можна побачити сучасне обладнання для виробництва поліпропіленових та інших пластикових виробів.

Що стосується тематичних категорій виставки, то вони включають:
обладнання для друку на виробах;
матеріали для пакування, а також технології їх виготовлення;
техніка для випуску склотари;
пристрої для пакування харчових продуктів;
лінії упакування;
техніка для фасування, дозування та зважування;
обладнання, що дозволяє упаковувати та розлити напої;
техніка виготовлення пластикової тари.

Окремим розділом є технології для утилізації та переробки упаковок. Ще однією важливою подією, яка перенеслася на нову дату, є міжнародна виставка «ПАК ЕКСПО». Є найбільшим виставковим заходом у сфері упаковки.

Відвідувачі зможуть ознайомитися з готовими системними рішеннями, які можна використовувати у харчовій промисловості, новітній технікою та технологіях виробництва пластикової тари.

Світові новини в індустрії упаковки
У зв’язку з екологізацією виробництва, великі підприємства Європи та США взяли курс на виготовлення безпечної упаковки. Наприклад, німецький виробник ENGEL разом із 6 іншими підприємцями заснували особливу платформу під назвою «Упаковка з майбутнім». Головна мета ініціативи полягає в тому, щоб підвищити обізнаність людей щодо грамотного застосування упаковки.

Усі партнери, що заснували платформу, беруть активну участь у розвитку світової економіки замкнутого циклу полімерних упаковок. Вони пропагують заміну, скорочення та повторне використання сировини. Саме це, на їхню думку, допомагає покращувати екологічну ситуацію та знижувати рівень забруднення навколишнього середовища.
Серед засновників платформи є Greiner, Erema та інші.
Кожен із них робить важливий внесок у досягнення зазначених цілей, застосовуючи сучасні технології у виробництві. Загальною метою ініціативи також є пластикова упаковка.
Засновники звертають увагу, що з пластиком потрібно поводитися правильно. Тільки тут можна зменшити шкідливий вплив матеріалу.

Компанія PrimeBox також підтримує основні тези такого розвитку пластикової індустрії, тому пропонує покупцям лише якісні та безпечні вироби.

0 Comments

Залишити відповідь

More great articles

Які матеріали застосовуються для виготовлення пластикових виробів?

З пластиком ми стикаємося щодня – вироби з цього матеріалу використовуються у побуті, сільському господарстві, а також у різних промисловостях.…

Read Story

«Prime Box» Кращий виробник пластикової тари 2023

Prime Box здобули перемогу у загальнонаціональному маркетинговому дослідженні Аналітичного центру «Вибір Країни» у номінації «Виробник пластикової тари року» Знак «Вибір…

Read Story

Які виставки відбуваються в Україні в індустрії пластикової упаковки та пластикових виробів?

Пластик з'явився в результаті синтетичної революції і став одним із найважливіших винаходів 20 століття. Унікальні властивості полімеру зробили його затребуваним…

Read Story
Arrow-up